7. pro 2011.

Planirane aktivnosti Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije u prvoj polovini 2012. godine

PROSINAC: Predavanja na Županijskim stručnim vijećima vjeroučitelja za osnovne škole

Socijalni nauk Crkve nazvan je novim sredstvom evangelizacije (CA, 54), a odgoj djece i mladih prema vrijednosnim načelima socijalnog nauka Crkve dobar je način odgoja za aktivne građane. S obzirom da je 2011. godina Odlukom Vijeća EU proglašena Godinom volonterstva, s vjeroučiteljima će se razmišljati o volonterstvu i Caritasu iz perspektive socijalnog nauka Crkve, predstavljajući ujedno i Deklaraciju Petog hrvatskog socijalnog tjedna.

VELJAČA – OŽUJAK: Predstavljanje Zbornika Petog hrvatskog socijalnog tjedna

S obzirom da se planira objaviti Zbornik s tekstovima izlaganja održanih na Petom hrvatskom socijalnom tjednu, po njegovom objavljivanju organiziralo bi se njegovo predstavljanje u Sisku i po dekanatima. Time bi se ujedno predstavila detaljnije i sama Deklaracija Petog hrvatskog socijalnog tjedna.

 

OŽUJAK : Korizmena radionica s mladima

Mladi su pokazali interes za proučavanjem socijalnog nauka Crkve pa se planira napraviti susret koji bi obrađivao neko načelo socijalnog nauka Crkve (npr. solidarnost), koristeći neke radionice (kateheze iz Priručnika za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži) te koji bi završio nekom konkretnom akcijom – npr. odlaskom u Pučku kuhinju Caritasa Sisačke biskupije. Sljedeća se radionica može održati i u drugoj polovini 2012. godine.

 

Redoviti susreti sa suradnicima Ureda

 

Održavat će se redoviti susretati suradnika i obrađivati teme iz socijalnog nauka Crkve. Moguće je proširenje, tj. otvaranje mogućnosti sudjelovanja i drugima zainteresiranima.

Pin It on Pinterest