24. svi 2012.

LOVCI PONOVO POKAZALI VELIKO SRCE I OSJEĆAJ ZA NAJPOTREBNIJE

Od samog početka uspostave Sisačke biskupije, lovci naše županije i šire, pokazali su veliku ljubav, spremnost i razumijevanje za sva društvena događanja, a posebno kada se radi o najpotrebnijima, kao što su korisnici naše Caritasove pučke kuhinje.

Po uzoru na našeg zaštitnika sv. Huberta, prepoznajemo Boga u miru i tišini prirode, ali još važnije – mi smo ga prepoznali u čovjeku, u onome tko u ovim teškim vremenima živi u oskudici i bijedi. Prepoznali smo ga i u pripremama za ‘Susret hrvatske katoličke mladeži’ u našem gradu Sisku, jer su lovci osigurali veliku količinu mesa divljači, koje je svaki župnik mogao preuzeti i načiniti ukusan obrok za naše mlade goste i prijatelje.

Priznajem da sam kao povjerenik za lov ugodno iznenađen spremnošću i dobrom voljom naših lovaca, da pomognu kad god je potrebno. Iako sam to očekivao od ovih dobrih ljudi, obradovali su me, dali mi novu snagu i nadu, da plemenitost i solidarnost još nisu nestali, premda živimo u vremenu kada rijetki pokazuju interes za čovjeka općenito.

Prikupljeno je gotovo 800 kg mesa, a budući da su mnoge lovačke udruge pomogle svojim župnicima, bez da je to igdje evidentirano, količina darovanoga znatno je veća i sigurno prelazi 1000 kg. Po skromnoj tržišnoj cijeni divljači, to je doprinos u vrijednosti od oko 50.000,00 kuna. Meso koje nije potrošeno za potrebe SHKM biti će namijenjeno kao doprinos Caritasovoj pučkoj kuhinji.

Žao mi je što poimence ne mogu nabrojati sve udruge koje su sudjelovale, jer ih je preko dvadeset, ali svima želim reći iskreno hvala za sav trud i zalaganje, jer trebalo je dati dio sebe, svoje vrijeme, da bi se tako velika akcija uspješno privela kraju.

Posebno zahvaljujem na podršci gospodinu Vladi Kireti, predsjedniku Lovačkog saveza sisačko-moslavačke županije (LS SMŽ), koju nam je pružio prilikom provođenja ove akcije.

Sa osobitim poštovanjem, također zahvaljujem svom prijatelju i tajniku LS SMŽ, gospodinu Branimiru Leskovaru, za požrtvovnost, razumijevanje, uložen trud i darovano vrijeme u ovoj, kao i svim dosadašnjim humanitarnim akcijama.

Za sve vas, dragi lovci i prijatelji, molim dobrog Boga da vas nagradi mirom, a vaše obitelji, obiljem Božjeg blagoslova.

Vlč. Božo Pinjuh, povjerenik za pastoral lovaca

Pin It on Pinterest