4. svi 2015.

Povodom blagdana sv. Florijana, 4.svibnja, već po tradiciji vatrogasci petrinjske Vatrogasne zajednice bili su na svetoj misi svoga nebeskog zaštitnika.

Misa je održana u župnoj crkvi sv.Lovre, a predvodio ju je petrinjski dekan i župnik preč. Josip Samaržija, koji je u propovijedi kazao: „Kako kaže stara vatrogasna poslovica – Vatru gasi, brata spasi – Vi vatrogasci činite plemenit posao na korist zajednice. Koliko ste samo prošle godine imali intervencija i poslova u obrani materijalnih dobara naših sugrađana i šire po našoj domovini, ali kako se kaže, u današnjoj neimaštini posla Vama želimo što manje posla u ovoj godini.” Dodao je kako to znači što manje intervencija, jer svaka je vjerojatno neka nesreća, odnosno požar, poplava ili neka prometna nezgoda.

Ivan Palaić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje, nakon mise najavio je i prijam za vatrogasce Sisačko-moslavačke županije kod sisačkog biskupa mons. Vlade Košića koji je organiziran za danas, od 17 sati, gdje će zajedno proslaviti blagdan sv.Florijana.

Podsjetio je i na ostale aktivnosti: „Svi DVD-i na području naše Zajednice održali su vatrogasne skupštine, a još predstoji skupština Zajednice koja će biti održana u četvrtak, 7.svibnja, u Nebojanu, od 20 sati. Obzirom da je svibanj mjesec zaštite od požara imat ćemo niz aktivnosti tijekom ovoga mjeseca, ali još traju dogovori i kada se dogovorimo izvijestit ćemo o svemu.”

 

Ivica Mioković/Portal53


Pin It on Pinterest