13. stu 2022.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u petak 11. i u nedjelju 13. studenoga župu Gvozd. U nedjelju 13. studenog u crkvi Sv. Petra i Pavla u Gvozdu u na poseban način slavljena je sv. misa pod kojom je biskup Košić blagoslovio vitraje, rad književnika i slikara, akademika Luka Paljetka iz Dubrovnika te novi Put križa rad akademskog slikara Tihomira Lončara iz Zagreba. Koncelebrirali su domaći župnik fra Marko Hrgota i fra Stipo Karajica, izaslanik provincijala Bosne Srebrene.

U homiliji biskup je zahvalio župljanima i župniku na susretima te je sve okupljene pozvao na sudjelovanje u sinodalnom procesu. Progovorio je i o siromasima među kojima su najveći oni koji ne vide smisla u svom životu i kojima treba pomagati. Poslije sv. mise biskup Košić s pastoralnim i ekonomskim vijećem razgovarao je o stanju župe, njenim teškoćama i izgledima za budućnost.

Dolaskom biskupa Vlade Košića i s. Smilje Čiko, predstojnice Katehetskog ureda u petak, 11. studenoga počeo je pastirski pohod župi Sv. Petra i Pavla, koji je uključio posjet dječjem vrtiću i OŠ Gvozd. U toj prigodi biskup se susreo s korisnicima vrtića, učenicima i djelatnicima spomenute škole. Ovim pohodom biskup je pokazao svoju brigu za vjernike ove župe i sve ljude koji žive na prostoru njegove biskupije.

O radovima dvojice umjetnika govorio je likovni kritičar Milan Bešlić iz Zagreba. Kratkim nagovorom vjernicima se obratio fra Stipo Karajica, gvardijan samostana Sv. Ilije u Sesvetskoj Sopnici, izaslanik provincijala Bosne Srebrene, a na misi je nazočio i Miroslav Škoro.

Pin It on Pinterest