20. ruj 2015.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u petak 18. rujna i u nedjelju 20. rujna župu sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku. Tom prigodom biskup je u pratnji župnika preč. Tugomila Radičeka posjetio OŠ „Mladost“, SOS Dječje selo Lekenik, filijalnu kapelu u Lekeničkoj Poljani, te se susreo s članovima župnih zajednica, aktivnim vjernicima i članovima Pastoralnog i Ekonomskog vijeća.

Pastoralni pohod završio je u nedjelju 20. rujna svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi, a na početku biskupa su pozdravili domaći župnik Radiček i u ime župljana Dora Jovanović.

Obraćajući se okupljenim vjernicima biskup je istaknuo kako se pred njih kao vjernike mlade župe, osnovane 2011. godine, stavljaju brojni izazovi. „Sigurno da mi kao učenici Kristovi moramo razmišljati što On od nas očekuje, te nam upravo svake nedjelje On i govori o tome što je za naše srce i život potrebno. U Knjizi mudrosti čuli smo najavu Isusove smrti, kako bezbožnici snovali da ga stave na kušnju. To je napisano još u Starom zavjetu za pravednika, kako nepravednici iskušavaju pravednika, pa da vide hoće li mu Bog pomoći. Mogli bismo to reći, ne samo za Krista, najvećeg pravednika koji je uklonjen i raspet na križ, nego i za sve koji žive po volji Božjoj, da nekom smetaju. Uopće mi kršćani i trebamo biti ‘znak osporavan’, kao što je rekao Šimun za Isusa kada ga je Marija dovela u hram. To je i naša zadaća na neki način, jedan poziv onima koji ne vjeruju. Jer Isus to smo svi mi, biskupi, svećenici, vjernici, redovnici i redovnice, mi smo Crkva – njegovo otajstveno tijelo. Mi smo živi Krist uskrsnuli koji danas treba svjedočiti svoju ljubav prema ljudima“, rekao je biskup te u nastavku ohrabrio okupljene da se mole za duhovna zvanja i da se ne boje otvoriti životu i djeci.

Pin It on Pinterest