28. ruj 2015.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 24. rujna i u nedjelju 27. rujna župu sv. Antuna Padovanskog u Čuntiću. Tijekom pohoda posjetio je Osnovnu školu u Jabukovcu, kapele u Kraljevčanima, Peckom, Prnjavoru te grob Ivice Kardaša u pratnji župnika fra Petra Žagara, a susreo se i s članovima Franjevačkog svjetog reda i Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća. Pastoralni pohod je završio u nedjelju 27. rujna svečanim misnim slavljem kojeg je predvodio biskup u zajedništvu s  fra Petrom Žagarom i sudjelovanjem vjernika.

U homiliji je biskup pozvao sve vjernike da čine dobro i da se tome raduju. „Trebamo se radovati svakom dobru jer je to za Isusa, a ne protiv Njega. Kako govore Djela apostolska, Isus je prošao zemljom čineći dobro i borio se protiv zla. Tako bismo i mi trebali slijediti Njegov primjer“, poručio je.

Govoreći o životu s Isusom Kristom, naglasio je važnost žrtve i odricanja za Njega. „Čuli smo kako Isus traži radikalne postupke jer kaže da odbacimo ruku i nogu koja nas sablažnjava ili iskopamo oko jer je bolje da s jednom nogom, rukom ili okom budemo u Kraljevstvu nebeskom, nego da s dva odemo u Pakao. Isus nas uči radikalnom stavu, ali time nam želi poručiti da odbacimo od sebe sve ono što nas ne vodi putem Božjim i što nas vodi u propast“, zaključio je biskup te se u nastavku homilije osvrnuo na zamku bogatstva koja nas može udaljiti od samoga Boga. „Nije bitno stjecati zemaljska bogastva, već ona nebeska. Moramo imati osjećaj za siromahe,  i to ne samo one materijalne siromahe već i one kojima nedostaje ljubav, pažnja i vrijeme. To su pravi siromasi, a ljudi umiru jer nemaju ljubavi, zato trebamo naći vremena za posjetiti bolesnika ili onoga tko je sam i žalostan. To je blago koje se čuva jer smo tada na strani našeg Spasitelja“, poručio je biskup te pozvao sve  na molitvu za otvorenost životu i stvaranja obitelji, te da slijede Isusa Krista i odbace ono što odvodi od Njega.

Pin It on Pinterest