18. lip 2011.

Papinsko priznanje “za Crkvu i Prvosvećenika” uručio je gospodinu Josipu Haliću, mons. Vlado Košić sisački biskup, na svetkovinu Presvetog Trojstva u nedjelju 19. lipnja u crkvi Svete Jelena Križarice u Vrtlinskoj pri karaju misnog slavlja za vrijeme kojega je podijelio sakrament svete potvrde dvadesetorici kandidata.

Josip Halić iz Rečice Kriške župa Vrtlinska, rođen je 1. ožujka 1928. godine u Zagrebu. Radio je mnoge poslove a najviše na građevini gdje je zarađivao za uzdržavanje svoje obitelji. Vjenčao se s Maricom r. Čičević koja se već preselila u vječnost. S Maricom ima šestero djece (2 sina i 4 kćeri), 17-ero unučadi i 7 praunučadi. Svoju djecu odgajao je u duhu Evanđelja, tako da mu djeca, unuci i praunuci žive zdravim vjerskim životom.

Josip Halić je uzoran i zauzeti vjernik koji kroz 60 godina vjerno i primjereno služi Crkvi, osobito u svojoj župi u Vrtlinskoj. Svojim radom, većinom dobrovoljnim, sudjelovao je u građevinskim poslovima na svim župnim crkvenim objektima, a osobito se brinući za Kapelu Svetog Benedikta. Često je svojim dobrovoljnim radom pomagao uzdržavati župnika. Kao župni vijećnik, pokretač je mnogih duhovnih inicijativa i materijalnih djela, a sve za dobrobit svoje župe. Iako je sada u mirovini i dalje vrši službu zvonara i sakristana te je odani župnikov suradnik. AS

 

 

Pin It on Pinterest