14. kol 2015.

U Staroj Drenčini kod Siska u utorak, 11. kolovoza, u 54. godini života, iznenadno je, gaseći požar, čineći dobro djelo, pomažući drugima, žrtvujući se za druge, preminuo Ivica Posavec, dugogodišnji predsjednik Folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić” Sisak i predsjednik Zajednice udruga u kulturi grada Siska, predsjednik Mjesnog odbora Stara Drenčina, te predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Stare Drenčine i član Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.

Tom prigodom sprovodne obrede i misu zadušnicu u Vurotu (župa Odra Sisačka) predvodio je kancelar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić pročitao i biskupovo pismo sućuti obitelji. Od pokojnika oprostili su se i domaći župnik vlč. Mladen Vuk, gđa Anita Galić ispred KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ i župan Sisačko-moslavačke županije g. Ivo Žinić.

Svetu misu zadušnicu predslavio je mons. Cvitkušić u zajedništvu s vlč. Vukom i župnikom iz sisačke župe Pohoda BDM vlč. Brankom Koretićem, a sprovodu je prisustvovao i župnik iz Galdova fra Roko Bedalov.

 

 

Pin It on Pinterest