19. velj 2016.

Vjeronaučna olimpijada za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održana je u petak 19. veljače u Biskupijskom ordinarijatu i Osnovnoj školi 22. lipnja u Sisku. Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, viša savjetnica za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje Sisačko-moslavačke županije Ana Posavec, voditeljica Odsjeka za školstvo Grada Siska Kristina Sučić i ravnatelji škola koje su sudjelovale u natjecanju. Na početku, okupljene su pozdravili predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, viša savjetnica Posavec i biskup Košić koji je učenicima progovorio o važnosti obitelji, uputio riječi ohrabrenja te otvorio Olimpijadu. U glazbenom dijelu programa otvorenja nastupio je Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ iz Martinske Vesi, a pojedinačno se okupljenima predstavila i svaka natjecateljska ekipa.

Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade je „Brak i obitelj u Božjem naumu“, a u natjecanju koje se sastoji od pojedinačnog pismenog testa, te grupnih zadataka „Tombole“ i „Milijunaka“ sudjelovalo je deset osnovnih i šest ekipa srednjih škola. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, drugo mjesto zauzela je OŠ Gvozd, a treće OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić Grada. U srednjoškolskom natjecanju prvo mjesto osvojila je SŠ Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice, drugo je zauzela SŠ Viktorovac iz Siska, a treće SŠ Glina.

Na kraju natjecanja predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja čestitala je učenicima na trudu koji su uložili u natjecanje, te njima i njihovim mentorima udijelila prigodne zahvalnice i poklone.

Pin It on Pinterest