29. stu 2012.

Sjednica Zbora savjetnika Sisačke biskupije pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića, održana je u četvrtak 29. studenog u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku. Razmatrane su dvije glavne teme: Dan župne kateheze u Sisačkoj biskupiji, koji će se u Godini vjere održati na prvu adventsku nedjelju 2. prosinca i Dani Sisačke biskupije, povodom obilježavanja treće obljetnice bule „Antiquam fidem“ pape Benedikta XVI. o ponovnoj uspostavi Sisačke biskupije 5. prosinca o.g.

Uvodno predavanje o Godini vjere i župnoj katehezi članovima Zbora održao je kancelar mons. Marko Cvitkušić, a vijeće u svom zaključku potiče župnike i župne zajednice da u Godini vjere što više učvrste župnu katehezu kako bi Crkva ispunila svoje evangelizacijsko poslanje.

U drugu temu okupljene je uvela voditeljica Ureda za kulturu Spomenka Jurić, a vijeće je ustanovilo da će se ubuduće uvijek dan 5. prosinca slaviti kao Dan Biskupije. Ove godine, na sam Dan Sisačke biskupije bit će blagoslov zgrade Velikog Kaptola, a u danima koji slijede i drugi sadržaji vezani uz Biskupiju i proslavu obljetnice.

Pin It on Pinterest