14. lis 2011.

Sastanak s pročelnicimaU četvrtak  13. listopada 2011. godine u Velikoj dvorani pastoralnog centra katedralne župe Sv. Križa u Sisku održan je sastanak između organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži i pročelnika za društvene djelatnosti gradova i općina s područja Sisačke biskupije.   

Na početku susreta sisački biskup mons. Vlado Košić pozdravio je pročelnike i pozvao ih na suradnju u organizaciji ovog velikog događaja za sisačku i hrvatsku crkvu.

Potpredsjednik organizacijskog odbora mr. sc. Antun Sente predstavio je dosadašnje susrete SHKM i govorio o okvirnom tijeku susreta u subotu i nedjelju. Predsjednik organizacijskog odbora vlč. Branko Koretić predstavio je tehnički aspekt samoga susreta i izložio konkretne načine suradnje između gradova, općina i Sisačke biskupije.

Sastanak je organizirala i vodila gospođa Spomenka Jurić, voditeljica pododbora SHKM za koordinaciju sa kulturnim ustanovama gradova i općina. Dogovoreno je da će gospođa Jurić zajedno s pročelnicima za kulturne djelatnosti i raznim kulturnim ustanovama osmisliti prigodan program za mlade koji će dođi na susret u Sisak.  

 Ovo je prvi u nizu sastanaka s tijelima lokalne samouprave na kojima će biti dogovorena i koordinirana suradnja između Sisačke biskupije, gradova i općina. SV

Pin It on Pinterest