12. svi 2014.

Na Nedjelju Dobrog Pastira i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja 11. svibnja posebno svečano bilo je u župi sv. Marije Magdalene u Selima. Svoj put prema svećeništvu došlo je svjedočiti i zajedno moliti za duhovna zvanja s okupljenim vjernicima 15 bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Svečano misno slavlje tom prigodom u župnoj crkvi predvodio je rektor NBS-a mr. Anđelko Košćak u zajedništvu s domaćim župnikom i dekanom preč. Matom Sukalićem.

U homiliji mr. Košćak je govoreći o pozivu koji upućuje Krist Gospodin istaknuo kako to na koji način će se on ostvariti ovisi u velikoj mjeri o nama samima i koliko smo spremni jer Bog poštuje čovjekovu slobodu i nikada neće nikoga prisiliti da mora biti svećenik, časna sestra, otac ili majka u obitelji. „U toj svojoj slobodi čovjek može reći i ne Bogu, ali sigurno je bolje odazvati se, jer ono što Bog sprema čovjeku, što je Božja volja uvijek je  najispravniji put za nas. Nekada nam treba jako puno vremena da prihvatimo taj Božji put, ali nikada nije kasno odazvati se na njegov poziv“, poručio je propovjednik.

Nakon popričesne molitve zajedno s okupljenima vjernicima moljena je molitva za duhovna zvanja, a o svom pozivu, životu u bogosloviji i zašto ih put svećeništva oduševljava govorili su bogoslovi Luka Marinčić i Ivan Rončević.

Na kraju, na dolasku i svjedočenju rektoru i bogoslovima zahvalio je župnik Sukalić, izrazivši tom prigodom i nadu da će Duh Božji i u ovoj župi probuditi nova duhovna zvanja.

Pin It on Pinterest