29. ožu 2022.

Članovi Marijine legije redovito svakog 29. u mjesecu mole krunicu ispred u potresu razrušenih crkvi na području Sisačke biskupije. Tako su i u utorak, 29. ožujka u 12.19 sati održali molitvu ispred srušene sisačke katedrale, a pridružio im se i biskup Vlado Košić, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić i domaći župnik preč. Marko Karača.

Legionari su s molitvom krunice ispred razrušenih crkvi započeli su u jesen 2021. godine s nakanom duhovne i materijalne obnove biskupije na poticaj Vlade Sučeca, predsjednika Marijine legije. Kako mnogi još uvijek žive u neadekvatnim životnim uvjetima života bilo u kontejnerima ili popratnim objektima, tako se prije svega moli na nakanu da se Sisačka biskupija i cijeli kraj krenu obnavljati.

Prva krunica molila se u Petrinji 29. kolovoza 2021. godine u sklopu Mladifesta, a nakon Petrinje, uslijedila je molitva u Kravarskom, Selima kod Siska itd. dok se posljednja prije Siska molila u Žažini, gdje je poginuo orguljaš Stanko Zec. Sljedeća krunica moliti će se u petak, 29. travnja ispred crkve u Gornjoj Bučici.

Nakon krunice misno slavlje na istu nakanu kao i za sve pokojne legionare u Pastoralnom centru katedralne župe predvodio je mons. Cvitkušić.

Pin It on Pinterest