27. lip 2012.

Misno slavlje za pripadnike pravosudne policije, a ususret blagdanu njihovog zaštitnika sv. Petra, predvodio je sisački biskup Vlado Košić u srijedu 27. lipnja u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku u zajedništvu s katedralnim župnikom mons. Antunom Senteom i povjerenikom za pastoral zatvorenika vlč. Mariom Stjepanom Šikićem. Uz brojne pravosudne policajce misnom su slavlju nazočili: dušobrižnik za zatvore SPC protojerej stavrofor Petar Olujić, pomoćnik ministra pravosuđa Ivica Šimac, načelnik PU Sisačko – moslavačke Marko Rašić, predsjednik Sindikata pravosudne policije Vlado Dubrović, te ravnatelji različitih pravosudnih ustanova s područja kontinentalne Hrvatske.

U prigodnoj homiliji sisački je biskup rekao kako ovom misom koju slavimo uoči Dana pravosudne policije zahvaljujemo Bogu za sve one milosti koje u svom zvanju ima pravosudni policajac i zazivamo Božji blagoslov i Božju milost na ovu službu koja posebno dobro može činiti svojim bližnjima. Biskup je istaknuo i kako je posebno važno da pravosuđe i državne institucije provode zakone, te da se na taj način uvodi red u društvo. “Potrebne su i kazne, potrebno je i zakonodavstvo i pravosuđe, međutim, prije svega potreban je ljudski odnos. Potrebna je sućut, potrebna je naša kršćanska i bratska ljubav koja nadilazi sve te okvire i uvijek ju je moguće pokazati. To je i naša kršćanska dužnost. Sigurno da je puno lakše nositi križ i teret zatvorskog života kada se oni koji provode taj zakon ljudski i kršćanski odnose prema zatvorenicima”, zaključio je na kraju biskup.

Na kraju, zamjenica povjerenika SPPH za Sisak Kristina Grubec zahvalila se biskupu Košiću na predvođenju ovoga misnog slavlja i uručila mu je prigodan poklon knjigu “Povijest Hrvata”.

(SV)

Pin It on Pinterest