24. sij 2014.

Ekumenski hod Molitvene osmine na području Sisačke biskupije nastavljen je u četvrtak 23. siječnja misnim slavljem za jedinstvo kršćana koje je u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji predvodio povjerenik za ekumenizam i dijalog Biskupije vlč. Branimir Motočić u zajedništvu s domaćim župnikom i dekanom preč. Josipom Samaržijom.

U homiliji obraćajući se okupljenima, vlč. Motočić je na temelju dnevnih čitanja uputio poruku o nadvladavanju podjela među kršćanima koje su podjela ljudskoga grijeha. „Volja Gospodina i Spasitelja Isusa Krista nije bila da njegovi učenici budu podijeljeni, već jedno. Na to je upozoravao i sv. Pavao pišući poslanicu Korinćanima, što je i moto ovogodišnje ekumenske osmine: Zar je Krist podijeljen? Osobna povezanost s Kristom, pogotovo kroz sakramente Crkve i njegovu riječ vjerniku pomaže da nadvlada osobne rane, pogotovo one koje su nanesene mržnjom drugih. Iz čistog srca, vjernik je sposoban prihvatiti drugoga, a napose moliti na velike nakane Crkve od kojih je jedinstvo kršćana među značajnijima“, poručio je propovjednik.

Ekumenski hod Molitvene osmine za jedinstvo kršćana sljedeću postaju imat će u petak 24. siječnja u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Gvozdu, a hod završava u subotu, 25. siječnja u župnoj crkvi Pohoda BDM u Topuskom.

Pin It on Pinterest