21. pro 2018.

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u petak 21. prosinca Centar za rehabilitaciju osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima u Komarevu i tom prigodom predvodio misno slavlje za korisnike i djelatnike centra. U koncelebraciji bio je domaći župnik iz Komareva vlč. Robert Jakica, a slavlju je nazočio i ravnatelj centra Ivor Borovnjak koji je na početku zahvalio biskupu na dolasku i suradnji.

U homiliji biskup je istaknuo kako je Božić jedan od najradosnijih i najljepših blagdana kojim slavimo dolazak našeg Spasitelja. „Mi bez našeg Spasitelja ne bismo mogli živjeti, On je nama kršćanima temelj našeg zajedništva, vjere i nade i upravo u njemu mi se nadamo spasenju. Isusu je ime dao sv. Josip po anđelovoj odredbi, ono znači ‘Bog spašava’. To je uistinu Božje ime za našeg Spasitelja koji želi doći baš svakom čovjeku. Moramo biti svjesni i znati da je svatko od nas jednako vrijedan, svakog Bog voli i želi mu doći u svim njegovim teškoćama, bolestima i potrebama kako bi bio odgovor na te križeve. To je odgovor nade i optimizma da bismo mogli radosno i sretno živjeti“.

 

U nastavku biskup je rekao kako se zato i povezuje dolazak Isusa i slavlje njegova rođenja s novom godinom. „Naša najstarija božićna hrvatska pjesma ‘Narodi nam se kralj nebeski’ uz stihove da se narodio Sin Božji govori i ‘daj nam Bog zdravlje, k tomu veselje, na tom mladom ljetu svega obilja’. Dakle, ta nova godina je tu zbog Isusa jer je On onaj kojim je započeo novo vrijeme. Naš Bog i Spasitelj došao je da u nama pokrene nešto novo, a to novo je nada, nova hrabrost života i gledanje u budućnost, a dok ono staro, patnje i strahove, trebamo ostaviti iza sebe. To što je bilo neka ostane iza nas jer nam Isus donosi nešto novo i lijepo čime nam doista daje da ta naša godina bude nova, sretna i blagoslovljena“, rekao je biskup te na kraju zaključio kako se bez Isusa mi kršćani osjećamo slabi i sami te ne možemo pronaći smisao života, hrabrost i snagu da nosimo svoje križeve. „Zato vam, dragi korisnici i djelatnici ove ustanove, želim da vam svjetlo Isusova rođenja obasja srce“.

Na kraju okupljenima su blagoslovljen Božić i sretnu novu 2019. godinu zaželjeli biskup Košić i župnik Jakica.

Pin It on Pinterest