4. pro 2023.

U petak 1. prosinca, članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata, 120. brigade „Ban Toma Bakač“ nazočili su svetom misnom slavlju u Župi Pohoda BDM u Sisku. Uz njih su bile i udovice njihovih suboraca. Sv. Misa se služila na nakanu za sve poginule branitelje ove brigade, hrvatske branitelje i stradali hrvatski narod.

U propovijedi je župnik Ivan Faletar spomenuo kako su naši branitelji oni koji su bili budni kada je trebalo braniti našu Domovinu i da bez te njihove žrtve ni mi ne bismo imali danas slobodnu Hrvatsku. No evanđelje nas danas poziva i na onu duhovnu budnost protiv neprijatelja našega spasenja, te i dalje moramo bdjeti radi spasenja naših duša.

Na kraju sv. Mise predsjednik udruge g. Viktor Šprajc udijelio je prigodni poklon župniku, te su se svi  još jednom pomolili za poginule i pokojne hrvatske branitelje, a posebno za obitelji i udovice koji su ostali bez svojih najmilijih u ratu. Čak 27 hrvatskih branitelja ove brigade dalo je svoj život za domovinu, a njih 9 je streljano na vili Gavrilović u Petrinji.

Ovo zajedništvo je nastavljeno u pastoralnom centru župe u ugodnom druženju uz okrijepu.

Pin It on Pinterest