8. stu 2021.

Misu zadušnicu za Franka Duffa, utemeljitelja Marijine legije, a povodom 41. obljetnice njegove smrti predvodio  je u nedjelju 7. studenog u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Voloderu, sisački biskup Vlado Košić.

U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Marijan Štingl i župnik sisačke župe sv. Kvirina preč. Robert Jakica, a na misi su se okupili legionari iz cijele biskupije.

U homiliji biskup je podsjetio kako je 7. studeni dan preminuća sluge Božjeg Franka Duffa, utemeljitelja Marijine legije. Upravo prije 100 godina taj je veliki štovatelj Marije pokrenuo inicijativu laičke duhovnosti, Marijinu legiju. On je bio od pape Pavla VI. pozvan i na zasjedanje Drugog vatikanskog sabora, koji je prvi u povijesti progovorio o važnosti laikata u Crkvi u svijetu. To poslanje upravo imaju i Marijini legionari, kojima se biskup posebno zahvalio zbog poštivanja svetosti obitelji i prihvaćanja brojne djece. Što nam naime vrijedi obnoviti sve porušene crkve, pa čak ih obući u zlato, ako nema nas, vjernika i ako mi nećemo imati budućnosti. Dakako da nam trebaju velika materijalna sredstva za obnovu u potresu oštećenih crkvi i kuća, ali i svaki mali dar, ako je dan od srca, može pred Bogom vrijediti više negoli veliki darovi, ako nisu darovani s pravim nakanama, a to je ne da se mi proslavimo nego da se proslavi Bog.

Pjevanje i sviranje predvodili su mladi iz petrinjske Marijine legije.

Pin It on Pinterest