20. pro 2013.

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u petak 20. prosinca Centar za rehabilitaciju osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima u Komarevu i tom prigodom predvodio misno slavlje za korisnike i djelatnike centra.

Na početku, biskupa je pozdravila ravnateljica Tatjana Pogarčić ističući kako je ova mala zajednica svjesna da se zadaće i ciljevi kojima teži u radu s korisnicima ne mogu ostvariti oslanjanjem samo na profesionalne radne i ljudske snage, već da u tome treba pomoć Božje milosti i blagoslova. „Okupili smo se danas ponizno, ali radosno moliti Božju pomoć kroz ovu svetu misu, da nam Vaše poruke, riječi i molitve učvrste osjećaj zajedništva. Snaga zajednice je u tome što su joj osobe na prvom mjestu, kao i nama naši korisnici. Nema jačega od srca koje ljubi i bezuvjetno se dariva Bogu i ljudima. Zato Vama zahvaljujemo što uvijek imate snage i vremena za one koji pate i koji su u potrebi, od našega Centra do svih onih kojima pružate utjehu i dajete snagu, diljem naše Biskupije i naše Domovine. Neka Vas dobri Bog nagradi, a ova zajednica će se uvijek moliti za Vas, Vašu snagu i zdravlje da izdržite u svom poslanju“, rekla je ravnateljica Pogarčić.

U homiliji biskup se između ostalog zapitao što li se od nas očekuje kada mi slavimo blagdan Božića, te odgovorio: „Od nas se očekuje to da poput Blažene Djevice Marije i mi kažemo ‘neka mi bude po tvojoj riječi’. To znači najprije vjerovati da Bog stvarno dolazi, da je on Emanuel. Da to nije samo obećanje nego da je to događaj, da je to istina. Mnogi se trude da obezvrijede događaj Isusova rođenja, ali on je tako čvrsto i duboko u povijesti svijeta da se i godine broje od Isusova rođenja. Baš je to bio prijelomni trenutak. Prije je Bog govorio preko svojih proroka, slao je svoju riječ po različitim duhovnim osobama, ali kada je sam došao, utjelovio se i postao jednak nama, to je početak novog svijeta. Zato se od nas traži vjera, da je Bog Emanuel, da je on s nama i drugo traži se da pristanemo i mi sudjelovati u tom događaju, kao što se to i od Marije tražilo“.

Obraćajući se korisnicima i govoreći o nadolazećim blagdanima biskup je rekao kako nas oni ispunjavaju mirom i sviješću da je lijepo živjeti i da, kako god je teško, s Bogom je lijepo, te kako nas on voli i prihvaća kao svoju ljubljenu djecu i nikad nas neće ostaviti same. „On će se uvijek pobrinuti za nas, dat će nam dobre ljude koji nas vole, koji se brinu i skrbe da imamo što nam je potrebno. I vi, dragi korisnici imate dobre pomoćnike kao anđele oko vas. Oni se za vas brinu, ne samo zato što im je to posao, nego s ljubavlju. Vide u vama stvorenje Božje, vide u vama i samog Spasitelja koji trpi, kojemu je potrebna pomoć, ruka pomoćnica, blizina, kršćanska i ljudska ljubav“, rekao je još biskup čestitajući na kraju okupljenima Božić.

Pin It on Pinterest