22. pro 2012.

Misno slavlje za službenike i zatvorenike Zatvora u Sisku predvodio je u petak 21. prosinca sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral zatvorenika vlč. Marijom Stjepanom Šikićem.

U prigodnoj homiliji govoreći okupljenima o Kristovom rođenju biskup je rekao kako je on na ovaj svijet došao kao malo dijete, član ljudske obitelji, rođeno među priprostim siromašnim pastirima, a ne u kraljevskoj palači. Došavši tako malenima, odbačen od velikih. „Poruka Božića za sve nas je kako Bog voli malene. Bog voli one koje možda ljudi i odbacuju. On ne dolazi velikima i umišljenima, nego onima koji su ponizni“, rekao je biskup i dodao kako je glavno pitanje za naš život koliko smo spremni Boga prihvatiti.

U nastavku, biskup je i istaknuo kako sve nas, kada se nađemo u problemima i poteškoćama, zanima kako ih nadvladati i popraviti, te kako je iznimno važno, da bi promijenili te vanjske uvjete, da dopustimo Bogu da on promijeni nas iznutra. „Kada su naš duh i srce u Bogu i kada tako čovjek postane Božji čovjek i pronađe u Bogu svoj mir, tada on može rješavati vanjske probleme i popravljati ih. Sigurno je prilika i vama da u tišini i ovih dana u razmatranju proživite susret s Bogom koji nam daje priliku da se promijenimo i postanemo novi ljudi“, pozvavši tako na molitvu, biskup je kao primjere dao Darija Kordića, koji je u zatvoru molitvom postao iznimno blizak Bogu, te generale Antu Gotovinu i Mladena Markača koji su u sedam godina pritvora svoje teško stanje i patnju proživjeli pred Bogom, a danas zrače mirom i dobrotom. „Bog se ne odriče nikoga od nas, bez obzira kako nam bilo i što učinili, a molitva i susret s Bogom nam omogućuju da se pokajemo i postanemo novi ljudi“, dodao je još biskup poručivši okupljenima poruke vjere, nade i ohrabrenja kako bi se što bolje nosili sa životnim poteškoćama u kojima su se našli.

Na kraju mise u ime službenika i zatvorenika, biskupu i vlč. Šikiću na dobroj suradnji i svom trudu što čine zahvalio je upravitelj Zatvora u Sisku Anđelko Nikolić.

Pin It on Pinterest