3. lis 2023.

U bogoslužnom prostoru župe sv. Marije Magdalene u Selima u ponedjeljak 2. listopada 2023. godine proslavljena je sveta misa za djecu, roditelje i djelatnike Dječjega vrtića Svete Marije Magdalene. Molilo se za blagoslov u novoj pedagoškoj godini a misno slavlje tom prigodom predvodio je mr. Janko Lulić, kancelar i predsjednik Upravnoga vijeća Vrtića u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Dragutinom Papićem.

Djeca predvođena odgojiteljicama radosno i skladno su pjevala. Predškolci su predvodili molitvu vjernika moleći za papu Franju, biskupa Vladu i sve svećenike, za tužne i bolesne, za obitelji da u njima vladaju ljubav, mir i blagoslov, za svu djecu svijeta a posebno za djecu i djelatnike vrtića da rastu u dobroti i ljubavi. Roditelji su se uključili u čitanje Božje riječi.

„Anđeli u nebu gledaju Božje lice, a Bog nam  ih je dao da nas čuvaju i prate na životnom putu te da budu naši prijatelji“, rekao je mr. Lulić u propovijedi dodavši kako su anđeli i djeca  povezani. Potaknuo je i sve prisutne da budu kao djeca, iskreni, spontani, jednostavni, poslušni i povezani prijateljstvom.

Na kraju je riječi zahvale izrekla ravnateljica s. Matea Faltak. Zahvalila je svima na dolasku i zajedništvu, a predvoditelju slavlja za nadahnute i poticajne riječi. Izrazila je radost što smo molili za blagoslov u novoj pedagoškoj godini te pozvala sve na druženje na igralište Dječjega vrtića gdje su za tu prigodu u suradnji s roditeljima pripremili okrjepu.

U vrtiću se njeguje duhovna dimenzija djeteta kroz vjerske sadržaje, biblijske tekstove, kreativno izražavanje, istraživanje, molitve, igre i pjesme. Sve to potiče djecu na radosno izražavanje i otkrivanje ljepote vjere.

„Molitveni početak važan je u našem radu jer želimo da Isus bude s nama i da računamo na njegovu pomoć i blizinu djeci, roditeljima i nama djelatnicima kako bismo najbolje odgovorili povjerenom poslanju. U zajedničkoj molitvi lakše je otkriti kako nam je svaki dan velik Božji dar darovan za susret, zajedništvo i rast u dobru“, poručili su iz katoličkog vrtića Svete Marije Magdalene.

Pin It on Pinterest