10. ruj 2015.

Blagdan Marijina rođenja svečano je proslavljen u Svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću. Za ovaj župni blagdan vjernici su se pripremali trodnevnom duhovnom obnovom, a svečano slavlje na sam blagdan uveličali su svećenici franjevci koji su davnih godina bili župnici u Kloštar Ivaniću.

Svetu misu u 11 sati predvodio je fra Ante Perković, koji je trenutno na službi u Našicama, u koncelebraciji sa svećenicima ivanićgradskog dekanata. U homiliji je naglasio kako je Marija živjela ono na što ju Bog poziva i pozvao nas da se i mi zapitamo živimo li i mi prema Božjem pozivu. Potaknuo nas je da razmislimo o svojem drugom rođenju, rođenju za nebo, i o tome kako i kakvi ćemo stati pred Boga.

Svetu misu u 19 sati predvodio je fra Venancije Mihaljević. On je u službi na Kaptolu. U homiliji je istaknuo kako je po Marijinom rođenju i odabranju započelo mesijansko razdoblje. Marija je rodila Svjetlo, a mi smo pozvani mudro prosuđivati sve što se događa oko nas, tražiti dobro i uvijek težiti k Svjetlu.

Nakon svetih misa održana je svečana procesija oko crkve, a tron Majke Božje nosili su članovi KUD-ova Kloštar i Obreška. Vjernici su čašćenje i zavjete obilježili i ophodom oko glavnog oltara na kojem se nalazi slika Marijinog uznesenja na nebo, Majke Milosrđa.

Pin It on Pinterest