5. ožu 2017.

Prvo hodočašće Legionara u Kutinu i Zbjegovaču rodni kraj brata Bonifacija Ivana Pavletića, za kojeg se vodi postupak proglašenja blaženim, održano je u subotu 4.ožujka. Prvi hodočasnici su bili članovi Kurije Gospa Snježna Petrinja Marijine legije. Na hodočašću im se pridružilo i nekoliko legionara iz drugih dijelova biskupije, odnosno iz sisačkih kurija.

Hodočašće je započelo kratkim predavanjem o povijesti grada Kutine i župne crkve Gospe snježne koje je održao predsjednik ogranka Matice hrvatske iz Kutine Dragutin Pasarić. Uslijedila je molitva krunice te sveta misa u baroknoj župnoj crkvi Gospe Snježne.

Misno slavlje predslavio je pater Mariano Passerini, član Družbe Sinova Bezgrešne, kojoj je pripadao brat Bonifacije Ivan Pavletić.

Propovijed je držao vlč. Marijan Štingl, a u koncelebraciji bili su i đakoni Vedran Pejak-Pašć i Danko Bizjak.

Župnik preč. Dragutin Papić toplo je dočekao i ugostio sve hodočasnike te se pobrinuo da boravak u Kutini, u župi Gospe snježne bude nezaboravan.

Nakon sv. Mise pater Mariano ima je kratko izlaganje o sluzi Božjem bratu Ivanu Bonifaciju Pavletiću te je sve legionare bolje upoznao s njegovim životom i primjerom.

Hodočašće se nastavilo u njegovom rodnom mjestu Zbjegovači udaljenom osam kilometara od Kutine. Hodočasnici su razgledali izložbu o bratu Bonifaciju koja je postavljena u stanu u sklopu škole kojeg je ravnateljica darovala za potrebe promocije kauze za proglašenje blaženim brata Bonifacija.

S. Mirjam Kuštreba je pozvala hodočasnike da se kao prva organizirana grupa upišu u bilježnicu pripremljenu za tu svrhu. Uslijedila je pobožnost križnog puta koja je održana na otvorenome od mjesta gdje je postavljena izložba pa do kapelice uz groblje.

Križni put predvodio je pater Mariano zajedno sa s. Mirjam Kuštreba iz reda Klanjateljice krvi kristove koja je cijelo hodočašće bila na usluzi svima, a posebno pateru Marianu u prevođenju.

Križni put završen je u kapelici koju je brat Bonifacije pohodio kao dijete. Pater je ispričao zanimljiv podatak kako je Bonifacije kao dijete išao s majkom pješke na zornice.

Domaćini su zbog ovog hodočašća bili radosni, a legionari koji su sudjelovali na hodočašću obogaćeni duhovno te zahvalni na srdačnoj dobrodošlici i velikom trudu koji je uložen u organizaciju hodočašća.

Pin It on Pinterest