6. sij 2016.

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 5. siječnja u Biskupijskom ordinarijatu, Velikom Kaptolu, u Sisku članove Hrvatskog generalskog zbora, predvođene predsjednikom generalom zbora Pavlom Miljavcem. Tom prigodom generali su upoznali biskupa sa svojim djelovanjem i planovima, a biskup je istaknuo važnost njihove uloge ne samo u obrambenom pravednom Domovinskom ratu, u kojem je pod njihovim zapovijedanjem obranjena i oslobođena Hrvatska, nego i danas u miru kada oni predstavljaju savjest hrvatskog društva i nezaobilazni su u svjedočenju istine o našoj nedavnoj prošlosti te temelj za izgradnju njezine budućnosti. Opstanak i budućnost hrvatskoga naroda nije moguća bez duhovnih kršćanskih vrijednosti, Katoličke Crkve i svjetionika kao što je bl. Alojzije Stepinac i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Govorilo se i o suradnji Crkve i Hrvatskog generalskog zbora koja je potrebna i danas i sutra jer su i Crkva i hrvatski generali branitelji i čuvari identiteta i vrijednosti našega naroda, zaključili su sudionici susreta.

Na susretu su uz biskupa Košića sudjelovali kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić, general zbora Pavao Miljevac, admiral Davor Domazet Lošo, general bojnik Marinko Krešić, general pukovnik Krešimir Ćosić, general bojnik Ljubo Ćosić-Rojs, general bojnik Ivan Tolj, brigadni general Zvonko Peternel, general pukovnik Željko Šiljeg, brigadir Ivan Bobetko, alkarski vojvoda brigadir Ante Vučić, brigadir Zvonko Sesar, stožerni brigadir dr. Kornelije Brkić, satnik Siniša Mihović, gosp. Vicko Goluža i gosp. Davor Vrbanek.Pin It on Pinterest