16. tra 2015.

Na drugu Vazmenu nedjelju, 12. travnja 2015. g. u  župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Sunji, mons. Marko Cvitkušić predvodio je euharistijsko slavlje u koncelebraciji sa župnikom Ivanom Faletarom tijekom kojeg je krstio Ivana Vinkovića, peto dijete u obitelji Duška i Đurđice Vinković.

U propovijedi mons. Marko Cvitkušić je istaknuo da je Isusovo uskrsnuće temeljno pitanje naše  kršćanske vjere. Apostol Toma bio je  malo kritičniji i nije odmah vjerovao da je Isus uskrsnuo. Nemamo pravo tražiti da sve provjerimo jer bi to bio dokaz naše duboke nevjere. Kao kršćani osobno smo pozvani svjedočiti vjeru te svatko od nas mora dati svoj odgovor na pitanja o smislu patnje i trpljenja. Mons. Cvitkušić spomenuo je i mučenike koji su vedro i radosno trpjeli, vjerovali su Bogu, nadali se i očekivali. Blaženi koji tako vjeruju. Važno je moliti Boga da nam jača i učvršćuje vjeru do kraja života.

Narod se ljubi djecom  rekao je Mons. Cvitkušić, izrazio je svoju radost zbog krštenja malog Ivana. Zaželio je Ivanu da svjedoči svoju vjeru kao što su svjedočili Ivan Krstitelj i apostol Ivan.

Pin It on Pinterest