28. velj 2013.

Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svojega kršćanskog života. Tijekom tog vremena poziva nas da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima.

I ove godine, sedmi put za redom, Hrvatski Caritas između druge i treće korizmene nedjelje, od 25. veljače do 03. ožujka, pokreće akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Ove godine akcija se provodi uz slogan: «Vjera bez djela je mrrtva» (Jak 2,25)

Svrha korizmene akcije je prikupiti konkretnu novčanu pomoć, ali i poticati vjernike i ljude dobre volje na međusobno pomaganje, njegovanje dobrih odnosa, ostvarivanje zajedništva u susretima, te molitvu za potrebite.

Osim novčanog priloga, tijekom korizmene akcije, vjernici mogu dati i duhovni prilog, sudjelujući u molitvenom hodu koji će se organizirati u župama i nad/biskupijama u Hrvatskoj. «Tako molitvenim hodom organiziranim u župama diljem Hrvatske u tjednu od 25. velječe do 03. ožujka 2013. svjedočimo našim dragim sunarodnjacima iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine da znamo što su proživjeli, da nam je poznata njihova duga kušnja, da znamo za težinu patnje koja svakodnevno prati njihov život, kao i za napast što na njih vreba – kako ne bi izgubili hrabrost i nadu u bolju budućnost.» poručuje biskup Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa i biskup varaždinski.

U želji da doprinese snažnijem animiranju župnih zajednica za ovu akciju, i molitvu za sunarodnjake u Bosni i Hercegovini, Hrvatski Caritas župama diljem Hrvatske dostavlja knjižicu s molitvama vjernika i Euharistijskim klanjanjem, koje je pripremio vlč. dr. Mirko Šimić, te Križni put koji je pripremio vlč. Josip Filipović.

Korizmenu akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini,temeljem odluke Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, od 2007. godine provodi Hrvatski Caritas.

Prikupljenim sredstvima financirat će se projekti i programi u mrežu Caritasa u Bosni i Hercegovini, iz područja socijalno-zdravstvene skrbi, obrazovanja, te pastoralni projekti župnih zajednica.


Hrvatski biskupi pozivaju na iskazivanje zajedništva i solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini

Hrvatski Caritas u tjednu između druge i treće korizmene nedjelje, od 25.veljače do 03. ožujka 2013., pokreće akciju «Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini». Ove godine obilježava se sedma godina njena provođenja uz slogan: „Vjera bez djela je mrtva (Jak 2,25)

Tijekom korizmene akcije prikuplja se konkretna, novčana pomoć, ali se i nastoji  senzibilizirati javnost u Hrvatskoj za solidarnost i zajedništvo s ljudima i Crkvom u BiH, poticanjem na međusobno pomaganje te njegovanjem susreta i uzajamnih posjeta vjernika.

Tijekom korizmene akcije vjernici, osim novčanoga, mogu dati i duhovni prilog, sudjelujući u molitvenom hodu koji organiziraju župe u brojnim nad/biskupijama u Hrvatskoj.

    Kako se uključiti:

  • pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,25kn, 
    PDV uključen)
  • uplatom na žiro račun 2340009-1100080340, poziv na br. 101
  • novčanim darom na župi 03. ožujka 2013.
  • uplatama na devizni račun kod PBZ 70300-359378, IBAN:HR05 2340 0091 1000 8034 0, SWIFT/BIC code: PBZGHR2x
  • online donacijama

Korizmenu akciju «Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini» Hrvatski Caritas organizira temeljem odluke dviju biskupskih konferencija, Hrvatske i Bosanske, donesene na zasjedanju u siječnju 2007. kad je raspravljano o pomoći Katoličke crkve u Hrvatskoj Katoličkoj crkvi u BiH.

Pin It on Pinterest