6. srp 2018.

Odlukom sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Josip Karas razrješuje se službe upravitelja župe Preobraženja Gospodnjega u Petrinji i daje se na raspolaganje Ravnateljstvu za hrvatsku inozemnu pastvu za HKM u Bielefeldu/Njemačka. Damir Ceković razrješuje se službe upravitelja župa sv. Mihaela u Prelošćici, sv. Nikole bisk. u Gušću i sv. Roka u Kratečkom i imenuje upraviteljem župe Preobraženja Gospodnjega u Petrinji. Tomislav Kolar razrješuje se službe upravitelja župe Srca Marijina u Ilovi i imenuje se upraviteljem župa sv. Mihaela u Prelošćici, sv. Nikole bisk. u Gušću i sv. Roka u Kratečkom. Tomas Cybula imenuje se upraviteljem župe Srca Marijina u Ilovi.

Artur Makara, duhovni pomoćnik u Kutinskoj Slatini, imenuje se župnim vikarom u župi BDM Majke Snježne u Kutini. Vedran Pejak Pašić razrješuje se službe župnog vikara u katedralnoj župi Uzvišenja sv. Križa u Sisku i imenuje se duhovnim pomoćnikom u samostanu sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji. Ivan Kljunić, razrješuje se službe upravitelja župe Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom i vraća u Varaždinsku biskupiju. Siniša Blatarić, svećenik Varaždinske biskupije, imenuje se upraviteljem župe Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom.

Fra Roko Bedalov, razrješuje se službe upravitelja župe sv. Josipa Radnika u Sisku – Galdovu i službe povjerenika za brak i obitelj u Sisačkoj biskupiji. Branimir Koretić, župnik u Ivanić-Gradu imenuje se povjerenikom za pastoral braka i obitelji u Sisačkoj biskupiji.  Fra Michael Pavić, OFM Conv., imenuje se upraviteljem župe sv. Josipa Radnika u Sisku – Galdovo. Fra Vladimir Vidović, razrješuje se službe župnog vikara župe sv. Josipa Radnika u Sisku – Galdovu. Fra Ivan Marija Lotar, razrješuje se službe župnog vikara župe sv. Josipa Radnika u Sisku – Galdovu. Fra Filip Pušić, OFM Conv., imenuje se za župnog vikara u župi sv. Josipa Radnika u Sisku – Galdovo.

Fra Ante Ivanović, OFM, razrješen službe župnika u župi sv. Antuna Padovanskoga u Vojniću. Fra Ivo Bošnjak, OFM, razriješen je službe privremenog upravitelja i imenovan župnikom iste župe sv. Antuna Padovanskoga u Vojniću.

Fra Silvio Šćepanović, OFM, razrješuje se službe župnog vikara u župi sv. Nikole biskupa u Hrvatskoj Kostajnici. Fra Leopold Palić, OFM, mladomisnik, imenuje se na službu župnoga vikara u župi sv. Nikole Biskupa u Hrvatskoj Kostajnici.

Fra Drago Brglez, OFM, razrješen službe župnika u župi  Uznesenja BDM u Kloštar Ivaniću. Fra Robert Ćibarić, OFM, razriješen službe župnoga vikara i imenovan župnikom u istoj župi Uznesenja BDM u Kloštar Ivaniću. Fra Franjo Vuk imenuje se na službu župnoga vikara u župi Uznesenja BDM u Kloštar Ivaniću.

Hrvoje Zovko, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi sv. Lovre u Petrinji.

Pin It on Pinterest