11. svi 2015.

Humanitarna nogometna utakmica između reprezentacije Vatrenih 1998. i Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, za potrebite studente Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ predstavljena je u ponedjeljak 11. svibnja na konferenciji za novinare održanoj u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku. O zajedničkom humanitarnom projektu Sisačke biskupije, Hrvatskog nogometnog saveza i Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika govorili su sisački biskup Vlado Košić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, predstavnici HNS-a Zorislav Srebrić i Robert Kovač, izbornik Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika vlč. Krešimir Žinić, ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler, te ispred Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić i Branko Ljubešić.

Humanitarna nogometna utakmica održat će se u utorak 26. svibnja na Gradskom stadionu u Sisku s početkom u 17 sati, a pozivnice koje vrijede kao ulaznice mogu se nabaviti u svim župnim uredima Sisačke biskupije, kao i Biskupijskom ordinarijatu u Sisku.

Na početku okupljenima se obratio sisački biskup Vlado Košić, zahvalivši svima uključenima u ovaj projekt na trudu. Biskup je istaknuo i kako je ovaj projekt vrijedan jer su u njega uključene dvije strane, Vatreni i Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika, a sa zajedničkim ciljem. „Želimo ovim događajem svima uputiti poruku kako se zajedničkim djelovanjem može učiniti nešto dobro za naše mlade, a posebno za naša 83 stipendista koje Zaklada stipendira ove godine“, zaključio je biskup.

Nazočnima se obratio i župan Ivo Žinić koji je istaknuo sportski, ali i humanitarni značaj ovog događaja. „Nažalost u našoj županiji imamo puno mladih potrebitih koji nemaju mogućnost za svoje školovanje, tako da će ova utakmica zasigurno doprinijeti njihovu školovanju. Smatram da zajedništvo Sisačke biskupije i Sisačko-moslavačke županije na ovakvim projektima daje nadu i da ćemo još mnoge projekte provesti zajedno“, rekao je župan.

Zorislav Srebrić, kao direktor svih nogometnih selekcija reprezentacije prenio je pozdrav izbornika Nike Kovača, te čestitao organizatorima ovog događaja. „Utakmica izgleda možda revijalna, ali vjerujte da će to biti utakmica s natjecateljskim karakterom i obećavam u ime jednih i drugih da će biti kvalitetna“, poručio je Srebrić, te je upoznao okupljene s listom igrača koji kandidiraju za utakmicu.

Robert Kovač je izrazio sreću radi ove utakmice te rekao: „Mislim da će to biti jedna lijepa utakmica i nadam se da će nas se što više skupiti kako bismo zajedno pokazali veliko srce“.

Izbornik svećeničke reprezentacije vlč. Krešimir Žinić je u nastavku podsjetio kako se ovom utakmicom ujedno obilježava 20 godina svećeničke reprezentacije i njihove prve utakmice održane upravo u Sisku, prije Bljeska i Oluje, a za djecu stradalih vukovarskih branitelja. „Igrali smo protiv austrijskih svećenika i pobijedili s jednim golom razlike. Sada već dvadeset godina djelujemo organizirano i odigrali smo niz utakmica, no ono što bih posebno naglasio je da smo mi prvo svećenici, a onda tek nogometaši. Sve naše utakmice nisu organizirane samo radi nogometa, već i radi našeg poziva, jer mi propovijedamo Isusa, Njegovu ljubav i caritas. Mi volimo nogomet i želimo pokazati caritas na djelu u svakoj utakmici te zato naše utakmice imaju baš tu notu na koju smo posebno ponosi“, pojasnio je Žinić te dodao kako će i ova utakmica biti jedna od takvih.

Predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić je istaknuo kako je ovo prava prilika da se svi simpatizeri nogometa priključe i kupnjom karte pomognu Biskupijskoj zakladi, a Branko Ljubešić je upoznao okupljene kako će obje delegacije položiti vijence na grobu Branka Kanižaja i Đure Brodarca u znak sjećanja na njihov doprinos hrvatskom nogometu.

Konferenciju je zaključio ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler koji je poručio kako je ovo jedan domoljubni, crkveni, humanitarni i sportski događaj koji sve skupa povezuje u zajedničkom cilju, pomoći potrebitim studentima.


Pin It on Pinterest