13. pro 2021.

Dana 10. prosinca 2021. godine kadeti i djelatnici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ obišli su kuću „Sv. Vinka Paulskog“ u Oborovu. Na poticaj kadeta Kadetske bojne „Predrag Matanović“ na HVU su se tijekom studenog i prosinca skupljale donacije u obliku higijenskih potrepština, kao i u obliku odjeće za sve štićenike kuće „Sv. Vinka Paulskog“.

Kao i svaki puta, svi kadeti i djelatnici su pokazali da Hrvatska vojska ima veliko srce kada je drugome potrebna pomoć. U ovom vremenu darivanja drugih, svatko je darovao koliko je mogao i to je ono najbitnije što možemo dati od sebe danas.

U Oborovu je pripadnike HVU-a, zajedno sa djelatnicima kuće, ugostila voditeljica kuće Sanda Sokolovski, koja je izrazila zahvalnost svima, a posebno na svemu što su kadeti i djelatnici HVU-a učinili za štićenike kuće od 2013. godine kada je počela tradicija dolaska u Oborovo.

Akcija je nastavak humanitarnih aktivnosti koje kadeti provode niz godina. Uz ovu donaciju, kadeti su dosad dobrovoljne priloge u hrani, potrepštinama i novčanim sredstvima darovali, među ostalim, i kuhinji Župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu, Pučkoj kuhinji u Jukićevoj ulici u Zagrebu i SOS Dječjem selu Lekenik.

(Jozo Lukić)

 

Pin It on Pinterest