4. srp 2024.

Nakon razornog nevremena koje je pogodilo Slavoniju ovih dana, ostavivši mnoge kuće uništenima od tuče, župljani župe Hrastovica, predvođeni župnikom fra Matom Bašićem, odlučili su pomoći stradalima. Kao zajednica koja je i sama stradala u razornom potresu 2020. godine te primila pomoć iz cijele Hrvatske, sada su odlučili uzvratiti solidarnost. Iako posljedice potresa još uvijek osjećaju, a župna crkva sv. Bartola nije obnovljena, nisu mogli stajati prekriženih ruku.

Nakon objavljenog apela, župljani su se odmah organizirali te složili preko četrdeset paleta crijepa. Prvi kamion s prikolicom u četvrtak, 4. srpnja, krenuo je put mjesta Bošnjaci kod Županje. U prikupljanju i organizaciji sudjelovali su župljani, mjesni odbor, lokalne udruge, te vatrogasci iz DVD-a Hrastovica, DVD-a Taborište i DVD-a Budičina. Crijep se prikupljao u svim filijalama Župe, uključujući mjesta Hrastovica, Taborište, Budičina i Križ.

Prikupljanje crijepa nastavit će se i narednih dana kako bi se što prije pomoglo  onima kojima je pomoć najpotrebnija. „Neka Bog nagradi sve zbog nesebičnosti i truda, kao i sve prijevoznike koji crijep od danas prevoze“, poručio je župnik fra Mate.

Pin It on Pinterest