10. ruj 2012.

Duhovno-formativni susret bogoslova Sisačke biskupije sa biskupom Vladom Košićem započeo je, u ponedjeljak 10. rujna,  u Duhovnom centru Sisačke biskupije u Lasinji.  Ovaj susret zamišljen je tako da se biskup i bogoslovi pobliže upoznaju kroz molitvu,  druženja,  osobne i zajedničke razgovore, te će se takvi susreti nastaviti i u budućnosti.

Susret je započet misnim slavljem u klauzurnom samostanu Kćeri Srca Isusova koje je za sestre i bogoslove predvodio biskup Košić u zajedništvu s duhovnim pomoćnikom sestara vlč. Stjepanom Račićem, a nastavio se uvodnim predavanjem biskupa Košića  „Budućnost Crkve“. Osim biskupa tijekom sljedeća tri dana  na ovu će temu još govoriti i povjerenik za duhovna zvanja vlč. Ivan Grbešić,  bogoslov prve godine Hrvoje Zovko i bogoslov pete godine Ivica Šimunović. Svaki predavač predstavit će svoja razmišljanja o poziciji Crkve i svećenstva u godinama koje dolaze, a nakon čega slijedi otvorena diskusija.

Bogoslovi će tijekom susreta dobiti priliku i da posjete, te se upoznaju s životom mladih svećenika vlč. Saše Jozića, upravitelja župe Pisarovinska Jamnica, te vlč. Roberta Jonjića upravitelja župe Pokupsko, koji su nedavno po prvi puta  dobili na upravljanje svoje župe.

Susret će završiti u srijedu 12. rujna posjetom Petrovoj gori i ostacima pavlinskog samostana.

 

 

Pin It on Pinterest