5. tra 2022.

U subotu, 02. travnja, održana je duhovna obnova u župi Sv. Alojzija Gonzage u Popovači. Obnova je održana povodom Pete korizmene nedjelje i pokrivanja oltarnih slika i križeva kako bi se župljani što bolje pripremili za nadolazeće dane Kristove muke. Duhovnu obnovu vodio je franjevac trećoredac fra Matej Jovanovac, a u drugom dijelu obnove slavljena je Večernja koju je predvodio mješoviti zbor župe Sv. Mateja iz Dugava pod vodstvom prof. Tihomira Prše.

Tema duhovne obnove koju je vodio fra Matej bila je „Isusove i naše kušnje” u kojoj se voditelj na poseban način osvrnuo na Isusovu kušnju u pustinji te je povezao s ljudskim kušnjama. Župljanima je otvorio nadu da se u svakodnevnim kušnjama ne smije odustajati nego molitvom se sjetiti kako su brojne ljudske kušnje često bile i Kristove.

Pjevana Večernja koju je predvodio zbor iz Dugava bila je izvanredna prilika da se župljanima ukaže na bogatstvo liturgije časova i molitvu psalama. U molitvu i pjevanje psalama mogli su se uključiti i sami župljani jer su dobili notne zapise. Mješoviti zbor iz Dugava nakon pjevanja Večernje održao je korizmeni koncert u kojem su župljanima na kraju duhovne obnove izveli desetak pjesama. Duhovna obnova završila je druženjem u pastoralnom centru.

Pin It on Pinterest