18. ožu 2020.

Korizmena duhovna obnova održana je u župi sv. Antuna Pustinjaka u Odri do 12. do 14. ožujka, a predvodio ju je vlč. Kristijan Krajnović iz župe Veleševec. Na duhovnoj obnovi vlč. Krajnović podsjetio je okupljene da trebaju biti bezuvjetno milosrdni jedni prema drugim kao što je i Isus prema nama, te da budemo posebno odgovorni po pitanju pomoći kroz molitvu i milosrđe. Da se u bilo kojem trenutku podsjetimo da je Krist taj koji bez ikakvoga pogovora nama priskače u pomoć bez obzira kako se mi u kojem trenutku loše odnosimo prema njemu i koji nikada ne propitkuje naša djela nego nas pušta da sami po vjeri shvatimo ono što je loše za nas same. Jer bez obzira na sve Krist od nas nikada ne diže ruke.

Kroz duhovnu obnovu u župnoj crkvi bile su prisutne relikvije sv. Ivana Pavla II. pred kojima se svaki dan molio zagovor ovog sveca za sve oboljele od Korona virusa te za naše medicinsko osoblje i naš Hrvatski narod i cijeli svijet.

Prvi dan duhovne obnove, prije mise, molila se krunica Milosrđa te litanije i molitva sv. Ivanu Pavlu II., a nakon mise održano je i euharistijsko klanjanje. Drugi dan obnove prije mise molio se Križni put, a nakon mise župnik je izložio Presveto te se molilo za zdravlje u vrijeme epidemije, a molitvu je predvodio đakon iz župe sv. Kvirin vlč. Ivan Ćorić. Nakon toga uslijedilo je i cijelonoćno  klanjanje s čitanjem Sv. Pisma. Naime, svaki Petak u korizmi ova župa ima cjelonoćno klanjanje uz čitanje sv. Pisma, a posljednja dva Petka kako je proglašena pandemija posebno se moli na nakanu za zdravlje i medicinsko osoblje. U subotu, duhovna obnova je završena sa molitvom Krunice i misom te nakon Mise i pobožnosti sv. Ivanu Pavlu II.

Pin It on Pinterest