24. srp 2014.

Caritas Sisačke biskupije podijelio je proteklih mjeseci više od milijun kuna kroz razne donacije stradalima od poplava na području Biskupije. Jedna od tih donacija su i profesionalne vatrogasne  pumpe, a koje su u četvrtak 24. srpnja u prostorijama Caritasa u Sisku preuzeli predstavnici 20 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Osim pumpi čija vrijednost prelazi 200 000 kuna, Caritas je tom prigodom i 17 stradalih obitelji predao prijeko potrebne kućanske aparate, ukupne vrijednosti 155 000 kuna, a 20 obitelji primilo je bonove za kupnju namještaja, vrijednosti 80 000 kuna.

Na početku je sve okupljene pozdravio sisački biskup Vlado Košić podsjetivši kako je ovogodišnjim poplavama pogođeno desetak župa, te iako je i sama stradala, Biskupija je uputila pomoć i Slavoniji, BiH i Srbiji. Biskup je i zahvalio na suradnji svima koji su pomogli kako bi se stradalima olakšala njihova situacija, posebno istaknuvši vatrogasce i djelatnike Caritasa na čelu s ravnateljicom gđom Kristinom Radić i predsjednikom mons. Franjom Ćukom.

Gđa Radić je izvijestila o dosada učinjenim naporima kojima se sanirala šteta na brojnim obiteljskim domovima. Tako je Caritas Sisačke biskupije uz pomoć Hrvatskog Caritasa, drugih biskupija i donatora za ukupno 172 obitelji, s područja Grada Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice, i Općine Dvor, Lekenika i Marinske Vesi osigurao i građevinski materijal u vrijednosti 425 000 kuna, te prehrambene i higijenske artikle u vrijednosti više od 155 000 kuna.

Prilikom primopredaje brojni okupljeni zahvalili su biskupu Košiću i djelatnicima Caritasa, istaknuvši kako su upravo Caritas i Biskupija pomogli za vrijeme poplava i nakon njih, konkretnim mjerama kako bi se život stradalih olakšao i vratio u normalu.

 

 

Pin It on Pinterest