15. lis 2020.

U rujnu i listopadu u Dječjem vrtiću Svete Marije Magdalene u Selima sva su se djeca uspješno prilagodila novome okruženju i novim uvjetima života koje im vrtić pruža.

Uz procese prilagodbe, provodili smo i druge raznovrsne aktivnosti među kojima je i obilježavanje Dana zahvalnosti za kruh i plodove zemlje.

Zahvalnost je nešto najljepše što čovjek ima i ona se uči od najranijih dana, stoga smo kod djece poticali njeno izražavanje istraživačkim, umjetničkim, životno-praktičnim, radnim, glazbenim, likovnim, scenskim i vjerskim sadržajima i igrama. Uz to, djecu smo upoznavali i s nastajanjem pekarskih proizvoda u sklopu aktivnosti „Od zrna do kruha“.

U našoj Biskupiji nova pastoralna godina posvećena je djedovima i bakama. Zbog toga smo u naš vrtić pozvali dvije vrijedne bake s kojima smo sudjelovali u procesu nastajanja kruha i bakinih kolača. Bila je to dobra kombinacija iskustva i mladosti. Budno pazeći na epidemiološke preporuke, uspješno smo ostvarili suradnju pri čemu su djeca veselo i razigrano mijesila svoje kruščiće i oblikovala svoje kolačiće.

Slavlje Dana kruha i zahvale za plodove zemlje okrunili smo u četvrtak 15. listopada u prijepodnevnim satima svečanim programom u vanjskom prostoru vrtića uz prigodne pjesme i stihove. Vlč. Dragutin nas je jednostavnim i toplim riječima potaknuo na molitvu i  zahvalu dragome Bogu te je blagoslovio sve proizvode i plodove zemlje. Nakon zahvale i blagoslova nastavili smo radosno druženje i blagovanje na našemu vrtićkom igralištu.

Zahvaljujemo roditeljima koji su se angažirali te zajedno sa svojom djecom pripremili kod kuće krušne proizvode i kolačiće te nam ih dostavili u vrtić.

Svi su se zaista iskazali i zaslužili samo pohvale!

 

Pin It on Pinterest