3. svi 2018.

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta održat će se u subotu 5. svibnja od 10 do 15 sati u prostorima Sveučilišta u Ilici 242 (ulaz iz Domobranske). „U tom vremenu od 10 do 15 sati moći ćete vidjeti, doživjeti, osjetiti i spoznati sve ono što studenti i nastavnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta rade, stvaraju i oblikuju kroz učenje, kroz nastavu, kroz znanost”, istaknuo je rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić. „Pozivam sve, od onih najmlađih do najstarijih, da upoznaju naše Sveučilište, kreativnost naših studenata, da upoznaju naš rad. Posebice pozivamo maturante i one koji razmišljaju o budućem mjestu studiranja. Siguran sam da je Hrvatsko katoličko sveučilište pravo mjesto za njih i da je ovaj dan baš darovan za Dan otvorenih vrata”, rekao je u pozivu na Dan otvorenih vrata rektor Tanjić.

HKS toga dana otvara vrata svih svojih predavaonica, laboratorija, dvorana, ureda. Na Sveučilištu djeluje pet odjela: Odjel za povijest, Odjel za sociologiju, Odjel za psihologiju, Odjel za sestrinstvo i Odjel za komunikologiju. Studenti i profesori na Odjelima pripremili su za subotu različite zabavne i poučne programe. Posjetitelji će tako će moći zaigrati kartašku igru marijaš, sudjelovati u kvizu na temu mode, potražiti odgovor ponašamo li se odgovorno dok se pretjerano izlažemo suncu, naučiti napisati vijest ili u Laboratoriju za psihologijska istraživanja sudjelovati u eksperimentu kojim će se ispitivati taktičko odlučivanje u dinamičnim nogometnim situacijama s različitim zahtjevima za pažnju. Studenti i profesori svih odjela bit će na raspolaganju za pitanja budućih studenata.

Osim učenja, studiranja, na HKS-u se može okušati u malonogometnom ili odbojkaškom srazu sa studentima i studenticama, čuti pjesmu ženske klape s Odjela za komunikologiju, zaplesati valcer ili u pratnji djelatnika i studenata Sveučilišta razgledati Kampus.

Detaljan program radionica, kvizova, eksperimenta, fokus skupina u kojima posjetitelji Dana otvorenih vrata Hrvatskoga katoličkog sveučilišta mogu sudjelovati, nalazi se na poveznici.

Pin It on Pinterest