27. ožu 2014.

Caritas Sisačke biskupije kontinuirano već nekoliko tjedana skrbi za potrebite obitelji pogođene poplavama, a ovih je dana započeo s distribucijom građevinskog materijala za stotinjak obitelji u deset župa s područja Biskupije kojima je voda prodrla u kuću i uzrokovala velika materijalna stradanja.

Materijal je kupljen sredstvima prikupljenima u akciji Hrvatskog Caritasa, te donacijama hrvatskih biskupija, župa, tvrtki i pojedinaca. O razmjerima potrebne pomoći najbolje govore brojke. Tako će obiteljima biti proslijeđeno oko 1700m2 laminata, 1300 m2 keramičkih pločica, 60 m2 linoleuma i vinilnih obloga, 120 m2 knaufa, 1000 litara boje za zidove, 1500 kilograma cementa, kao i sav ostali materijal potreban za sanaciju nastalih šteta. Svaka će obitelj primiti i paket namirnica i higijenskih potrepština, a nakon završetka sanacije Caritas će u sljedećim fazama pomoći potrebitima i  nabavkom osnovnog namještaja.

Odazivajući se na poziv Hrvatskog Caritasa upućen javnosti i svjedočeći svoju osjetljivost za sugrađane u nevolji u akciju za pomoć stradalima u poplavama uključila se i tvrtka Prima donacijom namještaja. Tako su Primine bonove za namještaj u vrijednosti 30 000 kuna, u srijedu 26. ožujka, primile obitelj Đaković iz Čičke Poljane, obitelj Vranešić iz Starog Pračna i obitelj Kušan iz Letovanića, a još 20 bonova za isto toliko obitelji vrijednosti 500 kn bit će ovih dana distribuirano putem Caritasove mreže. Uz predstavnicu tvrtke Prima gđe Anđelke Vuletić predaji bonova nazočili su i voditelj Odjela za socijalnu pravdu i mir Hrvatskog Caritasa g. Boris Peterlin, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i tajnica Caritasa Sisačke biskupije gđa Josipa Vlašić.

Zahvalivši na donaciji g. Peterlin je rekao kako su ovakvi događaji čuda djelatne ljubavi koja se događaju i koja nam pokazuju da se ipak mogu promijeniti teške životne situacije pojedinaca, a u kojima je Caritas i njegova mreža samo skretničar koji upućuje pomoć od onih koji mogu nešto učiniti prema onima kojima je pomoć potrebna.

U ime Caritasa Sisačke biskupije Primi i svim drugim donatorima na velikoj brizi za bližnjeg u ovim teških trenucima zahvalila je gđa Vlašić, posebno istaknuvši dobru ostvarenu suradnju između Caritasa Sisačke i Dubrovačke biskupije.

 

Pin It on Pinterest