1. srp 2011.

Caritas Sisačke biskupije potpisivanjem ugovora o primopredaji 1. srpnja ove godine preuzeo je od Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Caritasovu kuću za zbrinjavanje odraslih osoba s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem »Sv. Vinko Paulski« u Oborovu u kojoj je trenutno na smještaju sedamdesettroje štićenika (ili korisnika).

Nakon dogovora o preuzimanju sklopljenog početkom ove kalendarske godine, te jednomjesečnih bližih priprema i jučer pristiglog odobrenja nadležnog Ministarstva, potpisivanje ugovora o primopredaji upriličeno je u Kući sv. Vinka. Potpisnici su bili: predsjednik Nadzornog vijeća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić, biskup Sisačke biskupije mons. Vlado Košić, v. d. predsjednika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mr. Stjepan Večković, predsjednik Caritasa Sisačke biskupije preč. Franjo Ćuk, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije gospođa Kristina Radić.

»Preuzimanjem uprave Kuće sv. Vinka naš biskupijski Caritas dobio je jednu novu, radosnu zadaću. Za nas je to bogatstvo jer mi kršćani gledamo na karitativni rad kao na radosnu dužnost. Vjerujem da ćemo se kroz služenje u ovoj ustanovi od danas sve više međusobno obogaćivati. Ovdje ćemo odsad susretati našu braću i sestre koja su potrebna fizičke pomoći i zdravstvene njege zbog svojih bolesti i raznovrsnih oštećenja. Mi ćemo od njih ovdje primati jedan vid duhovne pomoći koju nama zdravima samo ovakve osobe mogu dati. Što se tiče rada ove ustanove ništa se bitno ne mijenja. Tim od pedesetak djelatnika Kuće sv. Vinka i dalje će voditi Andrijana Dragović, v. d. stručnog voditelja, a mi ćemo se truditi odgovoriti potrebama kuće«, izjavio je povodom preuzimanja mons. Košić, koji unaprijed zahvaljuje Caritasu Zagrebačke nadbiskupije što će novoj upravi biti pri ruci ako im zatreba kakva pomoć.

Stjepan Moškatelo

Pin It on Pinterest