2. tra 2020.

U novonastalim okolnostima suzbijanja širenja koronavirusa Caritas Sisačke biskupije posljednjih dana intenzivirao je različite projekte pomoći osobama koji su njegovi redoviti korisnici, kao i osobama koje se nalaze u rizičnoj skupini i posebno su osjetljivi i pogođeni ovom situacijom. Tako su između ostalog, poštujući preporučene mjere zaštite Civilnog stožera Republike Hrvatske te u suradnji sa župnim caritasima i Hrvatskom poštom, djelatnici Caritasa organizirali su dostavu paketa pomoći na kućne adrese svojih korisnika. Kroz sljedećih nekoliko dana do skoro 1000 najugroženijih doći će prijeko potrebna hrana, a župnim caritasima isporučene su i dodatne namirnice u rinfuzi kako bi se na nakon izvida situacije na terenu mogli pobrinuti za sve koji će biti u potrebi. Također, zbog obustave gradskog i međugradskog prijevoza i u dogovoru s korisnicima došlo je do privremene reorganizacije rada pučke kuhinje pa sada 160 korisnika na tjednoj bazi prima pakete za pripremu obroka kod kuće koji se sastoje od: svježeg mesa, brašna, ulja, mlijeka, riže, šećera, različitih konzervi, itd.

Brojni volonteri župnih caritasa zajedno sa svojim župnicima, uz redovite aktivnosti, nastoje odgovoriti i na potrebe onih osobito pogođenih pa su dodatno vrijeme dali na raspolaganje starijim i nemoćnim osobama u svojim župama kojima prema potrebi, uz toplu riječ i razgovor, dostavljaju hranu, higijenske potrepštine, lijekove i sve što im je neophodno za život, a kako bi se što manje izlagali ugrozi.

Iz biskupijskog Caritasa poručuju kako je ova zahtjevna izvanredna situacija prilika za sve da se još bolje povežu i pokažu brigu o najslabijima oko sebe te pozivaju sve koji su u potrebi da se jave u Caritas i pomoć će im biti pružena.

Pin It on Pinterest