19. pro 2014.

Božićno čestitanje sisačkog biskupa Vlade Košića i predstavnica redovničkih zajednica s područja Sisačke biskupije održano je u četvrtak 18. prosinca u sisačkom Velikom Kaptolu.

Na početku, u ime redovnica biskupa je pozdravila i uputila božićnu čestitku s. Karla Ivančić iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Siska koja je istaknula kako se nalazimo u teškim i burnim vremenima glede svjetskih zbivanja, a sve nas to i nehotice potiče na promišljanje kako istinski živjeti svoju karizmu i temeljno životno opredjeljenje. „Redovništvo se po izjavi Koncila definira kao dar Duha Svetoga Crkvi i kao odlučujući čimbenik njezina poslanja. To je i naše poslanje ovdje, da budemo svjetlo ovom ispaćenom narodu diljem Biskupije, koji sve teže nosi križ života, neimaštine, nezaposlenosti i siromaštva. Dragi oče biskupe, čestitajući Vam Božić želimo u zajedništvu s Vama u ovoj Godini redovništva, kao i Godini braka i obitelji u službi života u našoj Biskupiji, služiti životu, pronalaziti nove puteve i načine zajedničkog djelovanja na slavu Božju i dobro naše Biskupije i naroda“, poručila je s. Karla.

Zahvalivši sestrama na njihovom doprinosu Crkvi i Biskupiji, što žive svoj poziv i svjedoče Evanđelje svojim životom, biskup Košić im je stavio na srce da u ovoj Godini braka i obitelji u službi života u našoj Biskupiji posebno mole za rođenje što više djece u župama biskupije, da u Godini posvećenog života koja je otvorena za cijelu Crkvu mole za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca kao i za beatifikaciju redovnika sluge Božjega Bonifacija Ivana Pavletića.

 

 

Pin It on Pinterest