18. pro 2019.

Tradicionalni božićni ručak i susret sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa održan je u utorak 17. prosinca u prostorijama biskupijskog Caritasa u Sisku. Na susretu su uz biskupa Košića i 160 stalnih korisnika pučke kuhinje sudjelovali generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, podpredsjednik Upravnog vijeća Caritasa preč. Božo Pinjuh, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, pročelnik odjela za društvene djelatnosti Grada Siska Goran Grgurač, donatori i volonteri.

Na početku sve okupljene pozdravila je ravnateljica Caritasa gđa Kristina Radić istaknuvši kako se ovo zajedništvo događa u milosnom vremenu iščekivanja Božića. Sam Bog dolazi potražiti nas u našim lutanjima, strahovima, slabostima, postati nam dar te pokazati nam kako sebe dati drugome i biti mu blizu. Tako i Božić postaje poticaj nama u našem svakodnevnom djelovanju.

Radić je podsjetila na brojne akcije koje su provedene u protekloj godini istaknuvši kako je tijekom ove godine prikupljeno i podijeljeno korisnicima 80 tona hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti osamsto pedeset tisuća kuna. Zahvalila je i brojnim dobročiniteljima: trgovačkim lancima, lovačkim udrugama, poljoprivrednim gospodarstvima, mesnicama te školama. Posebno je istaknula župe bez kojih ne bi bilo moguće provesti projekt iz Europskog socijalnog fonda vrijedan skoro pet milijuna kuna, a koji je trajao od kolovoza 2018. do kolovoza 2019. godine.

Obraćajući se okupljenima biskup Košić je ustvrdio kako nas Božić sve suočava s činjenicom da naš život ima i jedan dublji i viši smisao nego što je ovozemaljsko putovanje. „Podignimo i mi srca gore i pogledajmo što nam anđeli navještaju da je u tom betlehemskom djetešcu sam Bog došao k nama, nasmiješiti se i pokazati nam svoju blizinu i tražiti našu ljubav. Caritas upravo na to odgovara, on je ljubav i on želi biti blizu svakome koji je u potrebi“, rekao je biskup zahvalivši svim djelatnicima Caritasa na svemu što čine. Na kraju biskup je zaželio svim okupljenima blagoslovljen i miran Božić i novu 2020. godinu.

Pin It on Pinterest