3. sij 2018.

Božićni katolički malonogometni turnir održan je u subotu 30. prosinca u Kutini. Sudjelovalo je 14 ekipa iz 12 župa Sisačke biskupije. Turnir je počeo euharistijskim slavljem koje je u crkvi Majke Božje Snježne predvodio biskupijski povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivan Grbešić u zajedništvu s vlč. Robertom Jakicom. U propovijedi vlč. Grbešić potaknuo je mlade nogometaše da prihvate prave kršćanske vrijednosti. Istaknuo je da nije cilj tih susreta nogomet nego kroz igranje nogometa susret s Kristom i međusobno zajedništvo.

Turnir je protekao u korektnom, sportskom nadmetanju. Prvo mjesto osvojila je ekipa župe sv. Lovre iz Petrinje. Druga je bila također ekipa iz Petrinje, župa sv. Ivana Pavla II., dok je treće mjesto zauzela ekipa župe sv. Petra apostola iz Ivanić Grada. Najboljim igračem turnira proglašen je Bruno Marjanović iz pobjedničke ekipe koja je dala i najboljeg vratara Hrvoja Sekulića, dok je najbolji strijelac turnira Ivan Bilandžija iz župe sv. Petra apostola.

Ovaj turnir bio je prvi korak u nastanku Hrvatske katoličke malonogometne lige (HKML) koja bi trebala krenuti s prvim kolom 21. travnja 2018. godine.

Za vrijeme turnira izabrano je i vodstvo lige. Voditelj lige je prof. Zoran Crljenica, a pomoćnici su Karlo Rapljan, Matej Križanić i Saša Ružić. Duhovnik lige je vlč. Ivan Grbešić, biskupijski povjerenik za pastoral mladih.

 

Pin It on Pinterest