31. sij 2021.

Sisački biskup Vlado Košić primio je u nedjelju, 31. siječnja u Velikom Kaptolu delegaciju Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu predvođenu rektorom preč. Željkom Faltakom i  prefektom vlč. Mariom Dukićem, a koji su stigli u Sisak kako bi izrazili biskupu i svim stradalima od potresa molitveno zajedništvo, ljudsku blizinu i suosjećanje te kršćansku ljubav.

Gosti su biskupu predali i donaciju za stradalu sisačku Crkvu od 15 000 kuna, a kako je tom prigodom istaknuo rektor Faltak, iako studenti, ovom karitativnom gestom bogoslovna zajednica želi izraziti blizinu sa svim stradalima te zahvalnost biskupu i crkvenim zajednicama na svjedočanstvu brige za duhovne i materijalne potrebe svake osobe.

Biskup Košić zahvalio je rektoru, prefektu i predstavnicima bogoslova poručivši kako je iskreno dirnut ovom gestom i darom. Biskup je upoznao goste i s razmjerima stradanja biskupije istaknuvši kako danas od 63 župe u 32 župne crkve u biskupiji nije bilo moguće slaviti misna slavlja jer su one ili srušene ili teško oštećene.

Pin It on Pinterest