25. pro 2021.

Na badnje predvečerje u župi sv. Petra i Pavla u Gvozdu slavljena je sv. misa za djecu i mlade. Župnik fra Marko Hrgota digao je svojom aktivnošću mlade i djecu u propovijedi gdje naglasio da je Božić velika radost u kojoj se Stvoritelj susreće sa svojim stvorenjem. Božić je Kralj mironosac koji umire da nas zaogrne vječnom ljubavlju. Zato je on Bog i čovjek, koji je prošao i iskusio sve patnje čovjeka, da čovjeka svega, dušu, duh i tijelo, pridruži svojoj Božanskoj ljubavi. Božić je dan radosti i svjetla koji daje smisao naše povijesti čak i u ovim tmurnim i teškim vremenima. Božić unosi u nama sigurnost i usmjerava nas prema pravom i istinskom životu i bez ove tajne sve postaje uzaludno i bez smisla.

Iza sv. mise priređen je Božićni solistički koncert gregorijanskih antifona na latinskom jeziku koji je izveo sam župnik i koji je oduševio i ostavio bez daha sve nazočne u crkvi ostavivši ih u meditativnoj I kontemplativnoj euforiji. Sam program će reći o ljepoti i ozbiljnosti lijepih i dubokih bisera Gregorijanskih antifona skoro zaboravljene Crkvene baštine.

Uz crkvu upriličene su žive jaslice koje su sve oduševile, a na poseban način djecu. Djeca su tom prilikom dobila i prigodne božićne poklone. Ovoj božićnoj radosti pridružio se načelnik općine Gvozd gospodin Mila Vrga koji je župniku i župljanima čestitao božićne blagdane što je svake hvale vrijedno i pohvalno.

Vjernici su se nastavili družiti i čestitati Božić uz kuhano vino, kakao i hotdog za koje se pobrinuo župnik. Ovom događaju nazočio je i policijski kapelan PU Sisačko-moslavačke don Ivo Borić koji lijepo surađuje sa župnikom.

Pin It on Pinterest