14. stu 2021.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u nedjelju 14. studenoga misno slavlje u novoj bogoslužnoj dvorani župe Majke Božje Snježne u Dubrancu tijekom kojeg je taj prostor i blagoslovio. U koncelebraciji bio je domaći župnik i dekan Josip Jerković.

U homiliji biskup je ohrabrio vjernike koji su ostali bez svoje crkve, koja je u potresu teško oštećena, pozvavši ih na strpljivost jer dok se župna crkva bude obnavljala imat će ovu dvoranu gdje će se moći okupljati.

Osim blagoslova ove se nedjelje slavio i 5. Svjetski dan siromašnih. Biskup je zato upozorio da trebamo osobito biti osjetljivi na potrebe siromašnih kojima smo dužni priskočiti u pomoć. To su različite potrebe i različiti načini kojima možemo biti bližnji svima koji trpe, koji su usamljeni, koji ne vide u životu smislu i koji trebaju nekoga tko im može biti blizu. Poručio je i kako nam je  Gospodin Isus danas u Evanđelju predstavio svoj drugi slavni dolazak kada će suditi svijet, ali i spasiti one koji su njegovi. Zato se mi toga ne trebamo bojati nego svojim djelima ljubavi, osobito prema bližnjima, svjedočiti Božju ljubav. Također, vjernici su se prisjetili i prvog hrvatskog proglašenog sveca Nikole Tavelića koji je svojim mučeništvom pokazao svoju vjeru u Krista kojeg nije htio ostaviti ni pod cijenu života.

Na kraju slavlja župnik Josip je svima koji su se ugradili u ovo djelo iskreno zahvalio i pozvao sve na suradnju i zajedništvo.

Misu je animirao Župni zbor uz orguljašku pratnju Klare Cerovski-Paladinić, a slavlje je uveličao svojom nazočnošću i dio KUD-a Vrhovje u narodnim nošnjama.

Pin It on Pinterest