1. srp 2011.

Temelje nove crkve Blaženog pape Ivana Pavla II. u Donjem Dragonošcu župi Blažene Djevice Marije Snježne u Dubranuc blagoslovio je i položio kamen temeljac mons. Vlado Košić, sisački biskup 2. srpnja, na blagdan bezgrešnog Srca Marijina. Temeljni kamen za novu crkvu blagoslovio je u Zagrebu papa Benedikt XVI. 5. lipnja 2011. godine.

Projekt za izgradnju izradio je arhitekt Juraj Juras iz Zaprešića, a radove će izvoditi Građevinsko poduzeće Šandrk d.o.o. iz Zaprešića.

Na misnom slavlja koje je predvodio sisački biskup Košić, koncelebrirao vlč. Stjepan Barić, župnik Dubranca i sudjelovao veliki broj mještana te gospodin Stipe Zebe šef kabineta gradonačelnika grada Zagreba. Upravo od grada Zagreba vjernici se nadaju financijskoj pomoći kako bi ovaj projekt mogli do kraja ostvariti.

 

Na kraju slavlja župnik Barić pročitao je povelju iz koje je vidljivo da je investitor izgradnje crkve Blaženog Ivana Pavla II župa Dubranec, te da je stručni nadzor povjeren arhitektu Juraj Juras. „Uzdajući se u Božju dobrotu i providnost, usuđujemo se započeti gradnju ove crkve u nadi da ćemo je sretno i dovršiti. Molimo Gospodina po zagovoru blaženog pape Ivana Pavla II. da bdije nad ovim mjestom, da se nastani u ovoj kući molitve i daruje svoj mir i blagoslov svakom našem župljaninu!“ zapisano je u povelji stavljenoj u temelje prve crkve posvećene Bogu, a na čast novog blaženika Ivana Pavla II. u Sisačkoj biskupiji. AS

Pin It on Pinterest