20. lis 2019.

U nedjelju, 20. listopada 2019. godine, poslije podnevne mise u Križu, na novouređenom prodajnom platou tržnice na malo u podnožju crkve, koji prostor je Općina Križ, ovih dana, izgradila sredstvima Europske unije, održano je druženje građana, koje je plod nastavka dobre suradnje župne zajednice i tijela Općine Križ.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić srdačno je pozdravio okupljene građane, dok je Župnik župe Križ, velečasni Božo Pinjuh blagoslovio ovaj prostor, sve nazočne, a potom je po prvi puta uslijedio blagoslov preko 50 automobila i njihovih vlasnika. Vrlo rado su se mnogi odazvali, povodom najave Župnika da želi dati blagoslov tim našim limenim pomoćnicima, kako bismo uz Božji blagoslov sigurnije dolazili do naših odredišta.

Radost ovog predivnog, Bogom danog, sunčanog i neobično toplog listopadskog dana, uljepšali su i upotpunili članovi Savjeta mladih Općine Križ, čije su vrijedne ruke narezale, ispekle i podijelile desetke kilograma kestena. Za svo okupljeno građanstvo, bili su pripremljeni gulaš, kolači i piće, a dobrovoljni prilozi prikupljeni su za potrebe Caritasa Župe Križ, čiji su brojni volonteri nesebičnim radom pomagali u pripremi i organizaciji ovoga susreta.

Brojno članstvo zbora udruge umirovljenika i građana „Radost“ iz Križa, veselom i skladnom pjesmom udjeljivali su radost, kao što im i sam naziv govori.

 

 

Pin It on Pinterest