18. velj 2022.

Blagdan bl. Mihaela Sopoćka, ispovjednika i duhovnika sv. Faustine i utemeljitelja Družbe sestara Milosrdnog Isusa, proslavljen je u utorak 15. veljače u bazilici Sv. Kvirina u Sisku.

Misno slavlje predvodio je rektor bazilike preč. Robert Jakica, a služili su đakon Kristijan Pezić te bogoslov Martin Radić. Nakon kratkog podsjećanja na životopis bl. Mihaela Sopoćka, preč. Jakica osvrnuo se na poslanje blaženika te poteškoće kroz koje je prolazio šireći poruku Božjeg milosrđa.

Isus nikada nije prošao pokraj ljudske patnje kao Učitelj neosjetljiv za ljudsku muku, nego kao milosrdni i milostiv Liječnik. Svakoj se patnji približio, spustio se do bolesnika na tijelu i na duši i donio mu ozdravljenje, snagu, radost, život. Očitovao nam je „Boga, bogata milosrđem.“ Otkrio nam je da Bog nije samo „otac“ u prenesenom smislu, na simbolički način, nego da je doista Otac, sama ljubav i milosrđe. Zato nam i poručuje danas: „Budite milosrdni, kao što je Otac vaš milosrdan“, zaključio je preč. Jakica.

Nakon misnog slavlja zajednica Štovatelja Božjega milosrđa koja djeluje u bazilici nastavila je druženje u župnoj dvorani uz prigodan program.

Družba sestara Milosrdnog Isusa u Sisku djeluje od veljače 2021. godine, došavši na poziv Udruge Betlehem. Sestre uz Udrugu djeluju i na župi kao pastoralne suradnice, vodeći župni vjeronauk za prvopričesnike i zajednicu Štovatelja Božjega milosrđa.

Pin It on Pinterest