25. lis 2014.

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u petak 24. listopada, u sklopu pastoralnog pohoda župi sv. Josipa Radnika u Sisku, udrugu za terapijsko jahanje osoba s različitim oblicima invaliditeta „KAS“.

U pratnji župnika fra Roka Bedalova i župnog vikara fra Pere Kelave biskup se susreo s djelatnicima, volonterima, korisnicima kao i predsjednikom udruge g. Dominikom Tomašom koji je tom prigodom biskupu zahvalio na donaciji Sisačke biskupije od deset tisuća kuna kojom će se pokriti hrana, lijekovi i održavanje jednog rehabilitacijskog konja za sljedećih godinu dana. Biskup je upoznat i s radom udruge koja trenutno okuplja pedesetak korisnika, različitih tjelesnih i mentalnih oštećenja, starosti od četiri do četrdeset godina, te 30 stručnih volontera logopeda, fizikalnih i radnih terapeuta.

U svom pastoralnom pohodu župi sv. Josipa Radnika biskup je posjetio i OŠ Galdovo, OŠ Hrastelnica, Pordručnu školu Tišina Erdetska, gdje se susreo s nastavnicima i djecom, a pohod je nastavio u romskom naselju gdje su ga mještani upoznali s željom za gradnjom kapele. Biskup je pohodio i filijalnu kapelu sv. Filipa i Jakova u Palanjku, kapelu Srca Isusova u Tišini Erdetskoj i kapelu sv. Ilije proroka u Hrastelnici gdje se susreo s vjernicima i župnim suradnicima iz ovih mjesta. Prvi dan pohoda završen je u pastoralnom centru župe susretom s Pastoralnim i Ekonomskim vijećem, te mješovitim pjevačkim zborom.

Pastoralni pohod ovoj sisačkoj župi završit će u nedjelju 26. listopada.

 


Pin It on Pinterest