21. tra 2016.

Sisački biskup Vlado Košić primio je u srijedu 20. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku potpredsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika HSP AS Ivana Tepeša prof. i zastupnika u Hrvatskom saboru te glavnog tajnika HSP AS Peru Ćorića sa suradnicima.

U izaslanstvu HSP AS bile su stranačke dužnosnice s područja Grada Siska, potpredsjednica Kluba žena na razini RH Sanja Blažević, predsjednica Nadzornog odbora HSP AS Silvana Tome struč. spec. ing. te članica Predsjedništva stranke i predsjednica stranačkog Odbora za znanost dr. sc. Vlatka Vukelić.

Biskup je s potpredsjednikom Hrvatskog sabora i njegovim suradnicima razmijenio mišljenja o aktualnim društvenim pitanjima u Hrvatskoj. Zajednički je stav kako se naše hrvatsko postkomunističko društvo treba očistiti od svakog totalitarizma kako bi mogli slobodno graditi svoju europsku budućnost.

Ovaj sastanak je održan neposredno nakon konferencije za medije HSP AS održane u Zagrebu gdje je HSP AS potpisima saborskih zastupnika Domoljubne koalicije želio utvrditi i potvrditi kako Vesna Pusić nema legalitet i legitimitet kao kandidat za glavnu tajnicu UN-a. Stranački dužnosnici u duhu razgovora informirali su biskupa o svim koracima koje poduzima Vlada RH čiji je HSP AS strateški dio kao bi se svim građanima omogućio što prije život dostojan čovjeka. Biskupa su također informirali o sačinjavanju prijedloga Zakona o uvođenju Dana žrtava komunizma u Hrvatskoj čiji je inicijator bila upravo dr. sc. Vlatka Vukelić iz Siska, a dan kada bi se isti u Hrvatskoj obilježavao bio bi 23.08. svake godine.

Biskup je zaželio istaknutim javnim djelatnicima Božji blagoslov i uspjeh u borbi za bolju Hrvatsku. Prigodom susreta, dužnosnicima HSP AS biskup je uručio svoju knjigu „Župnik na prvoj crti“ te knjigu posvećenu sisačkim svećenicima mučenicima koji su ubijeni tijekom i nakon Drugog svjetskog rata, a koja je izdana povodom „Godine hrvatskog martirologija“ Sisačke biskupije.

Pin It on Pinterest